'Runners World' is Magazine van het Jaar

10 december 2015

In Amsterdam werden woensdagavond 9 december maar liefst tien Mercur-awards toegekend. Gekozen door de jury, onder voorzitterschap van Albert Verlinde, uit het recordaantal inzendingen van 115 cases. Runner's World werd verkozen tot Magazine van het Jaar.

Over de winnaar schreef de jury: "Knap dat je na 20 jaar jezelf nog steeds zo kan blijven innoveren. Het jubilerende Runner’s World ontplooit heel veel initiatieven en is online een digitale koploper. Het blad ontwikkelde zich in rap tempo met méér pagina’s en nog meer aandacht voor spectaculaire fotografie. Ondanks de toegenomen concurrentie steeg zowel het aantal vaste abonnees als de losse verkoop, terwijl diverse nieuwe bookazines aan de lezersomzet bijdroegen."

Ook op de advertentiemarkt kent Runner’s World een explosieve groei, vooral door de ‘concepten’: "En geen blad timmert online zo innovatief aan de weg als Runner’s World Nederland. O.a met gepersonaliseerde online magazines tijdens de Dam2Dam-loop en andere grote loopevenementen."

Andere Mercurs waren er voor onder andere Naar School (Lancering van het Jaar), Harper’s Bazaar (Artdirection van het Jaar) en de Donald Duck Van Gogh-actie (Marketingactie van het Jaar).

Meer informatie: Mercurs

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord