Magazines maken met minder milieu-impact

22 december 2015

Efficiency en duurzaamheid gaan hand in hand. Het project 'Duurzaam Tijdschrift 2.0' wil dat in de praktijk brengen. De eerste resultaten bij het tijdschrift Petrochem zijn hoopgevend: de footprint verminderde met 40 procent.

'Duurzaam Tijdschrift 2.0' bestaat uit een tweetal deelprojecten. Het eerste betreft het tijdschrift Petrochem, dat overstapt op papier dat wordt gemaakt van afval van suikerriet, bijgemengd met eucalyptus hout. Het tweede project omvat de tijdschriften Op Pad en SNS magazine van ANWB Media. Deze tijdschriften worden deels gecombineerd en daarbij wordt onderzocht wat dit betekent voor de footprint van de tijdschriften.

De resultaten van het ANWB-project worden binnenkort verwacht, maar het Petrochem-project laat nu al een reductie van de milieu-impact zien van maar liefst 40 procent. Het magazine kreeg een andere ‘look and feel’. Geen glossy cover meer maar een uncoated papier met een natuurlijke kleur. Ook werd gekozen voor een iets dunnere papiersoort, grotendeels gemaakt uit suikerriet. 

'Duurzaam Tijdschrift 2.0' is een project van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de
Nederlandse papier- en kartonindustrie (VNP) en Papierenkarton.nl.

Meer informatie: Papierenkarton

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord