Inflight magazine 'Holland Herald' viert jubileum

2 februari 2016

Het is 50 jaar geleden dat de eerste Holland Herald aan boord kwam van een KLM-vliegtuig. Het is niet alleen het oudste inflight magazine ter wereld, maar ook het grootste Engelstalige tijdschrift van Nederland.

Deze maand viert het in 1966 gelanceerde blad het jubileum met een speciaal themanummer, waarin uitgebreid wordt teruggekeken op vijftig jaar Holland Herald, meldt uitgever G+J Media: "Inmiddels is de Holland Herald het langst lopende inflight magazine ter wereld."

"De Holland Herald kan bogen op op een glansrijk verleden, en een aantal hoofdredacteuren die het blad heeft gehad blikt in het februarinummer terug op hun tijd bij Holland Herald. Het magazine heeft uiteraard sinds 1966 enorme veranderingen doorgemaakt: van de editie die grotendeels in zwart-wit verscheen  en zich vooral op Hollandpromotie richtte tot de kleurrijke internationaal georiënteerde magazine dat het nu is."

"Eind jaren zeventig kwam Holland Herald met een bredere aanpak en veranderde haar blik van met name nationaal naar meer internationaal georiënteerd. Inmiddels is een inflight magazine niet meer weg te denken uit het vliegtuig. Wereldwijd worden er meer dan 150 verschillende bladen uitgebracht, waarvan Holland Herald, met in totaal dus 594 exemplaren, de oudste is."

Het februarinummer (het speciale jubileumnummer) ligt deze maand aan boord.

Meer informatie: KLM blog

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord