'2016 Jaar van het Boek' van start

5 januari 2016

Op 4 januari vond de landelijke aftrap plaats van '2016 Jaar van het Boek'. Het officiële startsein werd gegeven door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Boeken geven ruimte om onszelf te verliezen in het leven van anderen. Ze vormen ons denken. Daarom geloof ik ook dat het boek de toekomst heeft."

Jaarlijks zijn er vele campagnes om boeken en lezen onder de aandacht te brengen. Deze campagnes krijgen dit jaar een extra feestelijk tintje. "En er gaat veel extra’s gebeuren", beloven de organisatoren. "Zo wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam in februari een literaire benefietvoorstelling georganiseerd, waarvan de opbrengst bestemd is om kinderen van vluchtelingen te stimuleren in hun taalontwikkeling, door hen van geschikte boeken te voorzien."

"Van eind april tot en met eind september wordt de 'Verkiezing van het Belangrijkste Boek' gehouden. Aansluitend vindt er een groots boekenfestival plaats. In het najaar zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse – een van de belangrijkste boekenbeurzen ter wereld. Voor het onderwijs worden extra educatieve projecten ontwikkeld en aan het eind van het jaar wordt er een heus ‘schrijversbos’ geplant. Maar er gebeurt veel meer, in heel Nederland wordt er in boekhandels, bibliotheken, musea, scholen en culturele instellingen extra aandacht besteed aan het boek."

Meer informatie: 2016jaarvanhetboek.nl

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord