Nieuws

  

 • 7 februari 2016

  Nieuws en inspiratie op PrintPakt

  Op zoek naar drukwerk-gerelateerd nieuws? Of naar inspirerende voorbeelden van print in de multimediale communicatiemix? Dan kunt u voortaan terecht op PrintPakt.nl. De bedrijven die het voor u maken selecteert u hier, eenvoudig en snel, op Drukwerk.nl.

  Lees verder...
 • 3 februari 2016

  Gedrukte oplage Volkskrant, Trouw en Parool omhoog

  Vergeleken met een jaar eerder hebben drie kranten in het Persgroep-portfolio in 2015 het aantal gedrukte exemplaren zien stijgen als het gaat om de totaal betaalde gerichte oplage. Dat meldt vakblad Adformatie op basis van cijfers van NOM.

  Lees verder...
 • 2 februari 2016

  Inflight magazine 'Holland Herald' viert jubileum

  Het is 50 jaar geleden dat de eerste Holland Herald aan boord kwam van een KLM-vliegtuig. Het is niet alleen het oudste inflight magazine ter wereld, maar ook het grootste Engelstalige tijdschrift van Nederland.

  Lees verder...
 • 26 januari 2016

  Platform DuurzaamBedrijfsleven ook op papier

  Het online platform DuurzaamBedrijfsleven.nl ziet papier als een belangrijke uitbreiding van haar multi-platformaanpak. Deze maand rolde de eerste editie van DuurzaamBV Magazine 60 pagina's dik van de pers: "Geen droog vakblad, maar een aantrekkelijk magazine met veel beeld en ruimte."

  Lees verder...
 • 23 januari 2016

  Posters testen in een virtuele stad

  Adverteerders kunnen, dankzij een nieuwe digitale tool, voortaan direct zien hoe verschillende posterontwerpen er op straat uitzien en zodoende beoordelen op effectiviteit.

  Lees verder...
 • 20 januari 2016

  Trends in de creatieve industrie

  GOC spot de trends in de creatieve industrie en sinds 2007 brengt het jaarlijks een publicatie uit met de nieuwste cijfers. Dit jaar staat daarin de mens centraal: "Onderzoeken constateren namelijk dat de mens een merkwaardige trend is in de creatieve industrie."

  Lees verder...
 • 18 januari 2016

  Boekenverkoop stijgt voor het eerst sinds 2008

  Uit de cijfers van KVB-SMB/GfK blijkt dat de omzet in 2015 een stijging zag van 3,5 procent vergeleken bij die van 2014, meldt het CPNB: "Het is het eerste jaar sinds 2008 dat de omzet van de boekenverkoop weer substantieel stijgt." In 2015 is in totaal voor €498,4 miljoen aan boeken verkocht.

  Lees verder...
 • 15 januari 2016

  Monografie over grafisch ontwerper Wim Crouwel

  Vorige maand verscheen bij Bijzondere Collecties UvA een nieuwe, uitvoerige monografie over Wim Crouwel van de hand van Frederike Huygen. Crouwel bepaalde met zijn bureau Total Design het gezicht van naoorlogs Nederland.

  Lees verder...
 • 13 januari 2016

  'Hoera voor de folder'

  Een slimme retailer weet hoe belangrijk een folder is. De consument besteedt wekelijks gemiddeld maar liefst 17 minuten aan het lezen ervan. Maar wanneer is die folder nu echt succesvol? Op 11 februari staan tijdens het eerste ‘Hoera voor de folder’-evenement de toekomst en ontwikkeling van de reclamefolder centraal.

  Lees verder...
 • 12 januari 2016

  Jubilerend Drukkerij Museum viert Koppermaandag

  Het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur bestaat in 2016 veertig jaar. Het jubileumfeest ging deze week van start met de viering van het traditionele gildenfeest Koppermaandag. Burgemeester Heleen van Rijnbach gaf het startschot.

  Lees verder...
 • 9 januari 2016

  Unieke boekhandelsactie: 'Geef mij maar een boek!'

  De boekverkopers van Nederland hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke actie te realiseren. Zij hebben besloten om vanaf februari 2016 ieder jaar een jeugdboek ter beschikking te stellen voor maar 1 euro: "En dan niet zomaar een goedkope pocket, maar een prachtige paperbackuitgave op romandruk met full colour omslag."

  Lees verder...
 • 7 januari 2016

  Nieuwe categorie ‘Typografie’ voor de Kalenderwedstrijd 2016

  De Kalenderwedstrijd blijft innoveren voor de KW 2016. Ook bij een mooie en/of praktische agenda is goede leesbaarheid, efficiënt en mooi vormgegeven typografie een extra troef.

  Lees verder...
 • 5 januari 2016

  '2016 Jaar van het Boek' van start

  Op 4 januari vond de landelijke aftrap plaats van '2016 Jaar van het Boek'. Het officiële startsein werd gegeven door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Boeken geven ruimte om onszelf te verliezen in het leven van anderen. Ze vormen ons denken. Daarom geloof ik ook dat het boek de toekomst heeft."

  Lees verder...
 • 23 december 2015

  Inzenden voor de Kalenderwedstrijd

  In 2016 wordt voor de 34ste keer de Kalenderwedstrijd georganiseerd. Voor de competitie kunnen wand-, bureaukalenders en agenda’s worden ingezonden. Inzenden kan tot uiterlijk 8 januari 2016.

  Lees verder...
 • 22 december 2015

  Magazines maken met minder milieu-impact

  Efficiency en duurzaamheid gaan hand in hand. Het project 'Duurzaam Tijdschrift 2.0' wil dat in de praktijk brengen. De eerste resultaten bij het tijdschrift Petrochem zijn hoopgevend: de footprint verminderde met 40 procent.

  Lees verder...
 • 21 december 2015

  Buitenreclame zorgt voor extra verkoop

  Maximale aandacht van mensen die op bus of tram staan te wachten, een indringende boodschap voor langsrijdende automobilisten. Onderzoek bevestigt: ‘Campagnes met buitenreclame zorgen voor extra verkoop’.

  Lees verder...
 • 18 december 2015

  Nederland verstuurt 115 miljoen kerstkaarten

  PostNL denkt dit jaar 115 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten te bezorgen. Nog altijd verstuurt zo’n 70 procent van de Nederlandse huishoudens gemiddeld 28 kaarten rond de feestdagen.

  Lees verder...
 • 16 december 2015

  Feesteditie van de Best Verzorgde Boeken

  Deze winter kunnen nog tot woensdag 6 januari 2016 boeken worden ingestuurd voor de Nederlands-Vlaamse feesteditie van de Best Verzorgde Boeken 2015.

  Lees verder...
 • 14 december 2015

  Bookarang wint Renew the Book-wedstrijd

  De Groep Algemene Uitgevers (GAU), belangenbehartiger van de Nederlandse boekenuitgevers, heeft Bookarang uitgeroepen tot winnaar van de Renew the Book-startupwedstrijd. In een vijf weken durend programma streden vijf teams om de titel. Het doel: "Innovatieve oplossingen om boeken te financieren, te ontdekken en te gebruiken."

  Lees verder...
 • 10 december 2015

  'Runners World' is Magazine van het Jaar

  In Amsterdam werden woensdagavond 9 december maar liefst tien Mercur-awards toegekend. Gekozen door de jury, onder voorzitterschap van Albert Verlinde, uit het recordaantal inzendingen van 115 cases. Runner's World werd verkozen tot Magazine van het Jaar.

  Lees verder...
Oudere berichten >

Categorieën:

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord