Branche

De grafische industrie in Nederland heeft zich in snel tempo ontwikkeld tot een moderne grafimediabranche. Ze is onlosmakelijk onderdeel van de communicatiebranche, waar veel meer dan alleen drukwerk wordt geproduceerd. De bedrijfstak telt zo’n 2.300 bedrijven, waar met meer dan 31.000 medewerkers jaarlijks ruim 7 miljard euro wordt omgezet.

Ondernemingen willen op verschillende manieren met hun klanten communiceren. Voor grafimediabedrijven is dat geen toekomstmuziek, maar dagelijkse praktijk. Dat is de kracht van communicatie - de kracht die grafimedia-bedrijven losmaken. Nu en zeker ook in de toekomst.

Grafimediabedrijven spelen een belangrijke rol bij het bedenken, ontwerpen en produceren van multimediale communicatie-uitingen. Overigens blijft daarbij voor de meeste ondernemingen drukken nog altijd de hoofdactiviteit, maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die zich volledig toeleggen op het voortraject (‘prepress’, maar steeds vaker ook ‘premedia’) of juist op de afwerking (‘afterpress’) en verzending van drukwerk.
De grafimediabranche bestaat voor een groot deel uit kleine en middelgrote bedrijven. Gemiddeld werken er zo’n 14 personen; slechts 37 bedrijven hebben meer dan 100 medewerkers.

Meer informatie:

Om Drukwerk.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord